05/04/2024 05/04/2024 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ», την Τετάρτη 3 Απριλίου. Παρευρέθηκαν τρόφιμοι, μέλη του Δ.Σ., οι εργαζόμενοι, καθώς και τα παιδιά και εργαζόμενοι του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ “Ειδική Παιδεία” της Ιεράς Μητρόπολης. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε σε όλους τους παρευρισκόμενους...
05 Απριλίου, 2024 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2024 - 12:23

Ευχέλαιο στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» – Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στα Βάγια

Διαδώστε:
Ευχέλαιο στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» – Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στα Βάγια

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ», την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Παρευρέθηκαν τρόφιμοι, μέλη του Δ.Σ., οι εργαζόμενοι, καθώς και τα παιδιά και εργαζόμενοι του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ “Ειδική Παιδεία” της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε σε όλους τους παρευρισκόμενους για το Μυστήριο του Ευχελαίου, ενώ επισκέφθηκε στα δωμάτιά τους όσους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν και τους έχρισε με το αγιασμένο έλαιο.

Το εσπέρας της Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θ.Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Βαγίων με τη συμμετοχή των κατοίκων και πολλών παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο Σταυρό, που προβάλλει η Εκκλησία μας στο μέσον της Αγίας Τεσσαρακοστής, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, για να πάρουμε δύναμη και να ενισχυθούμε στον πνευματικό μας αγώνα, επίσης αναφέρθηκε στη βίωση του Σταυρού στη ζωή μας, μέσα από τις θλίψεις, τις ασθένειες, τους πειρασμούς κλπ., που πρέπει να αντιμετωπίζουμε με πίστη στο Θεό και ελπίδα, και τόνισε ότι τον Σταυρό διαδέχεται πάντα η Ανάσταση.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων