14/02/2022 14/02/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας εόρτασε με ιεροπρέπεια τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Βλασίου. Συγκεκριμένα, το εσπέρας της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022, παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μετέβη στις Θεσπιές, έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θεσπιών, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό...
14 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2022 - 21:49

Γιορτές Αγίου Χαραλάμπους και Αγίου Βλασίου στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Γιορτές Αγίου Χαραλάμπους και Αγίου Βλασίου στη Μητρόπολη Θηβών

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας εόρτασε με ιεροπρέπεια τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Βλασίου.

Συγκεκριμένα, το εσπέρας της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022, παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μετέβη στις Θεσπιές, έδρα της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θεσπιών, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αλέξιος Σαμαρτζής. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στην προσωπικότητα του Αγίου Χαραλάμπους και ευχήθηκε για την εορτή.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου, με την συμμετοχή των πιστών της κωμοπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Μελέτιος Βαρδαχάνης. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη.

Το εσπέρας της 10ης Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο παν.αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο και την ιερωσύνη του Αγίου Βλασίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ο Άγιος Βλάσιος και να τους στηρίζει με τις πρεσβείες του στον Κύριο.

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης για την εορτή του Αγίου Βλασίου στη μνήμη του οποίου τιμάται ο κοιμητηριακός Ναός του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Βλάσιο και στο μαρτύριο που υπέστη για την πίστη του στον Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων