04/01/2023 04/01/2023 Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2022 στην Αίθουσα Τελετών της Μητροπόλεως στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Κληρικών και των λαϊκών συνεργατών της. Η γιορτή ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον Γενικός Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Θανάσου, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλειο και το νόημα των...
04 Ιανουαρίου, 2023 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2023 - 15:14

Γιορτή για τα παιδιά των κληρικών και λαϊκών συνεργατών της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Διαδώστε:
Γιορτή για τα παιδιά των κληρικών και λαϊκών συνεργατών της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2022 στην Αίθουσα Τελετών της Μητροπόλεως στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των Κληρικών και των λαϊκών συνεργατών της.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τον Γενικός Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Θανάσου, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλειο και το νόημα των ημερών, τους ευχήθηκε για το νέο χρόνο και τους μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω μιας μικρής ίωσης θέλοντας έτσι να προστατέψει τα παιδιά.

Κατόπιν, μίλησε η Φιλόλογος κ. Ειρήνη Κεράστα, η οποία με τον ωραίο της λόγο πέρασε στα παιδιά το μήνυμα των Χριστουγέννων. Τους μίλησε για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και τα χριστουγεννιάτικα διηγήματά του και στη συνέχεια τους διάβασε αποσπάσματα από το διήγημα του Παπαδιαμάντη “Στο Χριστό στο Κάστρο” ενώ στο τέλος έκανε στα παιδιά σχετικές ερωτήσεις, τις οποίες πρόθυμα απαντούσαν.

Κατόπιν, ακολούθησε παράσταση καραγκιόζη, όπου τα παιδιά γέλασαν με τις ατάκες του αγαπημένου τους καραγκιόζη και της παρέας του. Τέλος, στα παιδιά μοιράστηκαν δώρα και γλυκά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων