19/10/2021 19/10/2021 Τον ιδρυτή της Άγιο Λουκά εόρτασε πανηγυρικά το διήμερο 17 με 18 Οκτωβρίου η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Το θείο λόγο...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 13:52

Η Εκκλησία της Βοιωτίας τίμησε τον ιδρυτή της

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Βοιωτίας τίμησε τον ιδρυτή της

Τον ιδρυτή της Άγιο Λουκά εόρτασε πανηγυρικά το διήμερο 17 με 18 Οκτωβρίου η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Θηβών, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του Ευαγγελιστή Λουκά και πως μπορούμε να την αγγίξουμε και να φτάσουμε να είναι η ζωή μας άγια. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι πλούσιες οι πρεσβείες του Αγίου και Ευαγγελιστή Λουκά για όλους.

Το πρωί της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορώνειας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη που είναι συμφωνία Θεού και ανθρώπων, την οποία κατέγραψε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο ζωγράφος του Θεού Λόγου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Εκλησίας της Βοιωτίας και μαζί με τον Απόστολο Παύλο κατέστησαν πρώτο Επίσκοπο Θηβών τον Απόστολο Ρούφο, και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων