27/09/2023 27/09/2023 Με κατάνυξη εορτάστηκε η εορτή Μεταστάσεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Παραμονή της εορτής της Μεταστάσεως Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ....
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 14:37

Η εορτή Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Η εορτή Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Με κατάνυξη εορτάστηκε η εορτή Μεταστάσεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Παραμονή της εορτής της Μεταστάσεως Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου τον Ευαγγελιστή Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη σημασία της αγάπης αναλύοντας τους στίχους της Α΄καθολικής επιστολής του Ευαγγελιστή Ιωάννη: “εἰ οὕτως ὁ Θεὸς ἠγάπησεν ἡμᾶς, καὶ ἡμεῖς ὀφείλομεν ἀλλήλους ἀγαπᾶν … ἐάν τις εἴπῃ ὅτι ἀγαπῶ τὸν Θεόν, καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ μισῇ, ψεύστης ἐστίν· ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸν ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν ὃν οὐχ ἑώρακε πῶς δύναται ἀγαπᾶν; καὶ ταύτην τὴν ἐντολὴν ἔχομεν ἀπ᾿ αὐτοῦ, ἵνα ὁ ἀγαπῶν τὸν Θεὸν ἀγαπᾷ καὶ τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ”.

Το πρωί στην Ιερά Μονή ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας. Τόνισε ότι ο Ιωάννης ο αγαπημένος μαθητής του Χριστού ήταν κάτω από το Σταυρό του Κυρίου, ενώ εμείς σήμερα πολλές φορές περιφρονούμε ή και βλασφημούμε το Σταυρό του Κυρίου μας. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή μετέβη για να προσκυνήσει και να εκφράσει τις ευχές του στη οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Ευπραξία και την αδελφότητα της Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελεώνος Θηβών. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Δανιήλ Στέφας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους πλούσιες τις ευλογίες του Θεού δια πρεσβειών του Αγίου Ιωάννου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων