29/09/2020 29/09/2020 Η μετάσταση του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, εορτάσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών. Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2020 - 17:16

Η εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών

Η μετάσταση του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, εορτάσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Θηβών.

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Ιωάννη και για την αγάπη. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχαρίστησε τον π. Αχίλλιο και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να δεχτούν μέσα τους τον κόσμο της Παναγίας, όπως ο Άγιος Ιωάννης δέχτηκε στα ίδια την Παναγία όταν ο Χριστός του παρέδωσε την Παναγία μητέρα Του.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Κλειδί, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής και των κατοίκων του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Καθολική Επιστολή Α΄ Ιωάννου και την έννοια της αγάπης.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας σχετικά με την κλήση των μαθητών του Κυρίου.

Το βράδυ της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στην ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Χαρίτωνα τον Ομολογητή, που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά. Στην αγρυπνία τέθηκε προς προσκύνηση μέρος της δεξιάς χειρός του Οσίου Χαρίτωνα, που φυλάσσεται στη Μονή. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος ευχήθηκε στον Ιεροδιάκονο της Μονής π. Γρηγόριος, ο οποίος την ίδια ημέρα πέρυσι χειροτονήθηκε Διάκονος, και σε όλους τους πιστούς πλούσιες τις ευλογίες του Θεού δια πρεσβειών του Οσίου Χαρίτωνα του Ομολογητή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων