11/11/2022 11/11/2022 Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά στη Δαύλεια τελέστηκε χθες, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Αγίου Μηνά, Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Άγιο Μηνά και το μαρτύριό του, καθώς και στους μάρτυρες Βίκτωρα και Βικέντιο και τόνισε ότι αν θέλουμε πραγματικά...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 16:13

Η εορτή του Αγίου Μηνά στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Μηνά στη Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά στη Δαύλεια τελέστηκε χθες, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Αγίου Μηνά, Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Άγιο Μηνά και το μαρτύριό του, καθώς και στους μάρτυρες Βίκτωρα και Βικέντιο και τόνισε ότι αν θέλουμε πραγματικά να τιμήσουμε τους Αγίους, θα πρέπει να τους μιμηθούμε στην πίστη που είχαν στον Τριαδικό Θεό. Ευχήθηκε στους κατοίκους της Δαύλειας, που τιμούν και ευλαβούνται τον Άγιο Μηνά, η χάρις του Τριαδικού Θεού δια πρεσβειών του Αγίου Μηνά να τους σκεπάζει και να τους ενδυναμώνει.

Σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας με την συμμετοχή του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Επαγγελματοβιοτεχνών Λιβαδειάς “Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ”, οι οποίοι τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Μηνά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του Σωματείου και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μελών του Σωματείου που έχουν φύγει από τη ζωή.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Μηνά τονίζοντας την ανδρεία και την υπομονή, που έδειξε κατά το μαρτυρικό του τέλος και ευχήθηκε στους συνταξιούχους Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων