13/02/2024 14/02/2024 Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Βλασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος. Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Θεσπιών τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, με την...
13 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2024 - 0:14

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Βλασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Βλασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Βλασίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Θεσπιών τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών κ. Παύλου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, με την παρουσία των τοπικών αρχών και πολλών κατοίκων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Παύλος, ο οποίος και εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και προς τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Παύλο στην πάλαι ποτέ διαλάμψασα Επισκοπή Θεσπιών, της οποίας τον τίτλο φέρει ο Θεοφιλέστατος κ. Παύλος, και του πρόσφερε ένα επιγονάτιο ως ανάμνηση της επίσκεψής του και συμμετοχής στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Θεσπιών.

Το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου με τη συμμετοχή των τοπικών και στρατιωτικών αρχών και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Χαράλαμπο και ευχήθηκε στους πιστούς χρόνια πολλά και ευλογημένα. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους πέριξ του Ιερού Ναού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της εορτής του Αγίου Βλασίου Επισκόπου Σεβαστείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος χοροστάτησε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βλασίου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Μίχας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Βλάσιο και το μαρτύριό του, καθώς και στη σχέση που πρέπει να έχουμε με τους Αγίους μιμούμενοι τις αρετές και τη χάρη των Αγίων.

Το βράδυ του Σαββάτου, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Βοιωτίας και ευχήθηκε στους προπονητές υγεία, δύναμη και να προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι».

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης, για την εορτή του Αγίου Βλασίου, στη μνήμη του οποίου τιμάται ο κοιμητηριακός Ναός του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο ερμηνεύοντας το ευαγγέλιο της ημέρας, που αναφέρεται στα τάλαντα που έχουμε όλοι, τα οποία ο δωρεοδότης Θεός μας δίνει για να τα καλλιεργήσουμε και αξιοποιήσουμε για την ωφέλεια του πλησίον, τη σωτηρία μας και προς δόξαν Θεού.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Άγιος Βλάσιος να στηρίζει όλους με τις πρεσβείες του προς τον Κύριο.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων