09/09/2021 09/09/2021 Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, με τον Σεμασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο να προεξάρχει στις Λατρευτικές Συνάξεις που τελέσθηκαν στην Μονή Προστασίας των Χριστιανών Ασωπίας, καθώς και στην φερώνυμη ενορία στον Άγιο Θωμά Τανάγρας. Το απόγευμα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών...
09 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2021 - 14:32

Η εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Η εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Θηβών

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, με τον Σεμασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο να προεξάρχει στις Λατρευτικές Συνάξεις που τελέσθηκαν στην Μονή Προστασίας των Χριστιανών Ασωπίας, καθώς και στην φερώνυμη ενορία στον Άγιο Θωμά Τανάγρας.

Το απόγευμα της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου – Προστασία των Χριστιανών Ασωπίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο αναλύοντας το τροπάριο των αποστίχων του Εσπερινού: «Ἡ παγκόσμιος χαρά, ἐκ τῶν δικαίων ἀνέτειλεν ἡμῖν, ἐξ Ἰωακεὶμ καὶ τῆς Ἄννης, ἡ πανύμνητος Παρθένος· ἥτις δι᾿ ὑπερβολὴν ἀγαθότητος, ναὸς Θεοῦ ἔμψυχος γίνεται, καὶ μόνη κατὰ ἀλήθειαν, Θεοτόκος γνωρίζεται. Αὐτῆς ταῖς ἱκεσίαις Χριστὲ ὁ Θεός, τῷ κόσμῳ τὴν εἰρήνην κατάπεμψον, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος», τονίζοντας ότι είναι η μόνη αληθινή Θεοτόκος στα σπλάχνα της οποίας σαρκώθηκε ο Υιός και Λόγος του Θεού.

Το πρωί της εορτής, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεθλίων της Θεοτόκου στον Άγιο Θωμά Τανάγρας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Θηβών μίλησε για την Παναγία, η οποία δέχτηκε να διακονήσει το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων και έγινε η μεσίτρια μεταξύ ουρανού και γης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων