25/11/2020 25/11/2020 «Τὴν πανεύφημον νύμφην Χριστοῦ, Αἰκατερίναν τὴν θείαν καὶ πολιοῦχον Σινᾶ» τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στο χωριό Αλαλκομενές, στον επ’ ονόματι της Αγίας Ιερό Ναό. Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου τελέστηκε Εσπερινός, χωρίς την συμμετοχή των πιστών, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τον οποίο πλαισίωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερος...
25 Νοεμβρίου, 2020 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 14:52

«Η επιστήμων Αγία Αικατερίνα δεν δίστασε να ομολογήσει τον Σωτήρα»

Διαδώστε:
«Η επιστήμων Αγία Αικατερίνα δεν δίστασε να ομολογήσει τον Σωτήρα»

«Τὴν πανεύφημον νύμφην Χριστοῦ, Αἰκατερίναν τὴν θείαν καὶ πολιοῦχον Σινᾶ» τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στο χωριό Αλαλκομενές, στον επ’ ονόματι της Αγίας Ιερό Ναό. Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου τελέστηκε Εσπερινός, χωρίς την συμμετοχή των πιστών, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τον οποίο πλαισίωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Δημητρίου πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Παπούλιας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος, μέσω του ραδιοφώνου, στους πιστούς αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας, η οποία είχε σπουδάσει όλες τις επιστήμες της εποχής της, και δεν δίστασε να ομολογήσει την πίστη της στον Σωτήρα Χριστό και να υποστεί φρικτά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλισμό. Επίσης, τόνισε ότι η κατάσταση που ζούμε είναι δύσκολη και χρειάζεται πίστη και υπομονή, ενώ ευχήθηκε η Αγία Αικατερίνη να μας συνοδεύει με τις πρεσβείες της στον Κύριο, ώστε να εξέλθουμε από την υγειονομική κρίση που μας ταλαιπωρεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων