15/10/2021 15/10/2021 Τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο επισκέφθηκε σήμερα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) κ. Δημήτριος Κόντης, Διευθυντής Ψυχιατρικής ΨΝΑ. Ο κ. Κόντης συνοδευόταν από τον κ. Χρήστο Μπακούρο, Οικονομολόγο, Μέλος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. και τον κ. Κωνσταντίνο Μπούσουλα, Ψυχολόγο, Αναπληρωτή Συντονιστή...
15 Οκτωβρίου, 2021 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2021 - 14:09

Η Μητρόπολη αρωγός στο έργο της Δομής Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη αρωγός στο έργο της Δομής Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς

Τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο επισκέφθηκε σήμερα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λιβαδειά, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) κ. Δημήτριος Κόντης, Διευθυντής Ψυχιατρικής ΨΝΑ.

Ο κ. Κόντης συνοδευόταν από τον κ. Χρήστο Μπακούρο, Οικονομολόγο, Μέλος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. και τον κ. Κωνσταντίνο Μπούσουλα, Ψυχολόγο, Αναπληρωτή Συντονιστή Επιστημονικού Έργου, Υπεύθυνο Αποκαταστασιακών Δομών του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε στον κ. Κόντη ότι οι σημερινές τρεις μονάδες «ΑΙΑΣ», «ΔΙΑΣ» και ΜΟΛ του ΕΚΕΨΥΕ είναι αποτέλεσμα της Μονάδας Οικοτροφείου Λεβαδείας. Τη μονάδα αυτή ίδρυσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ως Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας το 1990 με δεκαεπτά τροφίμους, που προσέλαβε από το Ίδρυμα της Λέρου και για δεκαπέντε χρόνια λειτούργησε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά. Με την πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το πρώτο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, καλλιεργώντας την ευαισθησία των κατοίκων της πόλης και της επαρχίας Λεβαδείας να αποδεχθούν και να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε κάτι που ιδιαίτερα υπάρχει και συγκινεί και στις μέρες μας.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι κοντά στους ανθρώπους που φιλοξενούνται στη Δομή Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς (τη Μονάδα Οικοτροφείου Λιβαδειάς, τα Οικοτροφεία «Δίας» και «Αίας» και τη Μονάδα Ενηλίκων/Παιδιών Λαφυστίου), ότι θα είναι αρωγός στο έργο της Δομής Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. και ευχήθηκε στον κ. Κόντη και τους συνεργάτες του καλή δύναμη στο έργο τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων