16/08/2021 16/08/2021 Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος, ο οποίος εκοιμήθη το Σάββατο 16 Αυγούστου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Αναλυτικά αναφέρει: Με αισθήματα πόνου και της κατά Θεού λύπης πληροφορηθήκαμε το θλιβερό γεγονός της κοιμήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Κλήμεντα, ο...
16 Αυγούστου, 2021 - 14:07
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 14:10

Η Μητρόπολη Θηβών για τον μακαριστό Περιστερίου

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Θηβών για τον μακαριστό Περιστερίου

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος, ο οποίος εκοιμήθη το Σάββατο 16 Αυγούστου εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Αναλυτικά αναφέρει:

Με αισθήματα πόνου και της κατά Θεού λύπης πληροφορηθήκαμε το θλιβερό γεγονός της κοιμήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Κλήμεντα, ο οποίος συνεδέετο με την Ιερά Μητρόπολή Θηβών και Λεβαδείας, αφού υπηρέτησε επί 17 έτη στη Βοιωτία, ως κληρικός.

Στην Τοπική Εκκλησία της Βοιωτίας έγινε γνωστός από τον Αύγουστο του 1982 όταν εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Σαγματά και στη συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Κατά τα έτη της εδώ διακονίας του, μέχρι τη μετάθεσή του το 1999 στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε καλός κληρικός και εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας, ως υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας της Μητροπόλεως «Εκκλησιαστική Μαρτυρία», καθώς και σε διάφορους τομείς της Μητροπόλεώς μας συμβάλλοντας στην εν γένει πνευματική διακονία της Βοιωτικής Εκκλησίας, υπό την ευλογία και πνευματική καθοδήγηση του τότε Μητροπολίτη και νυν Μακαρ. Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Σήμερα με θλίψη βιώνουμε τον αποχωρισμό του εκλεκτού αδελφού και πνευματικού πατέρα και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του στο χώρο της αγάπης Του και να δίνει παρηγορία στο ποίμνιό του, στα πνευματικά του παιδιά, στη μητέρα του και σε όλους όσοι συνεδέοντο μαζί του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιερέως τιμώντας την μνήμη και την προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία, η οποία πάντα θα τον θυμάται με αγάπη και ευγνωμοσύνη, ενώ την ώρα της εξοδίου ακολουθίας, κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου, θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες στην πόλη των Θηβών, καθώς και των κωμοπόλεων, όπου διηκόνησε.

Φωτογραφία: Ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου κυρός Κλήμης με το Μακαρ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους αδελφούς του, με τους οποίους συνδιηκόνησε στη Βοιωτία, τους Σεβ. Μητροπολίτες Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Αργολίδος κ. Νεκτάριο και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, στον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου μετά την αγιοκατάταξή του στην γενέτειρά του, το Αμπελοχώρι Θηβών, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων