28/02/2024 28/02/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Ρηγίνος, Επίσκοπος Σκοπέλου, ο Λεβαδεύς, στον ομώνυμο ναό του στην πόλη της Λιβαδειάς. Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2024, κλήρος και λαός υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο του ναού, την Τιμία Χείρα του Οσίου Παταπίου από το Λουτράκι και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός,...
28 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:24
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2024 - 13:20

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου στη Λιβαδειά

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου στη Λιβαδειά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Ρηγίνος, Επίσκοπος Σκοπέλου, ο Λεβαδεύς, στον ομώνυμο ναό του στην πόλη της Λιβαδειάς.

Την παραμονή της εορτής, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2024, κλήρος και λαός υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο του ναού, την Τιμία Χείρα του Οσίου Παταπίου από το Λουτράκι και ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού αναφέρθηκε στην σημασία του εορτασμού των αγίων στην σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε με τα ποικίλα προβλήματα και τις κρίσεις που μας κατακλύζουν, καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Αγάπιο και την αντιπροσωπεία των μοναζουσών που συνόδευαν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του μίλησε για την έννοια της αγιότητας. Έκανε μία ιστορική αναδρομή και ανέλυσε τον όρο «άγιος», τόσο στην αρχαιότητα, όσο στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη.

Μεταξύ των άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αγάπιος ανέφερε ότι: «Άπαντα τα μέλη της Εκκλησίας είμεθα κλητοί, προσκεκλημένοι, από τον Θεόν να γίνωμε άγιοι»….Περαίνων το ταπεινόν τούτο κήρυγμά μου καταθέτω ως επισήμανσιν τον φοβερόν λόγον του Αποστόλου Παύλου, τον οποίον απευθύνει εις τους Κορινθίους και διαχρονικώς εις όλους ημάς: «…ότι οι άγιοι τον κόσμον κρινούσι» (Α΄Κορ. στ΄,2).

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εόρτιες προσρήσεις στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιο και στο ποίμνιον της Τοπικής Εκκλησίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, καθώς και τον σεβασμό και την μετάνοια της Οσιωτάτης Ηγουμένης Χρυσοβαλάντης και της περί αυτήν αδελφότητος του Ιερού Κοινοβίου του Οσίου Παταπίου.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, κατά την ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος αναφέρθηκε στην παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου σκιαγραφώντας τις δύο μορφές.

Εμείς οι χριστιανοί συνήθως αντιγράφουμε και ακολουθούμε τις άσχημες πλευρές των δύο αυτών τύπων ανθρώπων, την αμαρτωλότητα του Τελώνη και την υπεροψία και τον αυτοδοξασμό του Φαρισαίου.

Στο τέλος μετά την προσφώνηση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος προσέφερε στον φιλοξενούμενο και στις αδελφές της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου από ένα αντίγραφο της εφεστίου εικόνος του Αγίου Ρηγίνου.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Ευχαρίστησε τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο που συγκατατέθηκε στο αίτημά για την ευλογία αυτού του πνευματικού θησαυρού στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ρηγίνου προς ευλογία των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων