31/05/2022 31/05/2022 Ανακοίνωση για την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, ο οποίος εκοιμήθη χθες σε ηλικία 65 ετών, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος. Αναλυτικά αναφέρει:  Με αισθήματα πόνου και της κατά Θεού λύπης πληροφορηθήκαμε το θλιβερό γεγονός της κοιμήσεως του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο...
31 Μαΐου, 2022 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2022 - 14:51

Η Βοιωτική Εκκλησία για τον κοιμηθέντα Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη

Διαδώστε:
Η Βοιωτική Εκκλησία για τον κοιμηθέντα Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη

Ανακοίνωση για την εκδημία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, ο οποίος εκοιμήθη χθες σε ηλικία 65 ετών, εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Αναλυτικά αναφέρει: 

Με αισθήματα πόνου και της κατά Θεού λύπης πληροφορηθήκαμε το θλιβερό γεγονός της κοιμήσεως του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος συνεδέετο με την Ιερά Μητρόπολή μας, αφού υπηρέτησε επί 27 έτη στη Βοιωτία, ως κληρικός και ως γιατρός.

Κατά τα έτη της εδώ διακονίας του ο μακαριστός υπήρξε δραστήριος κληρικός και καλός εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου διακονώντας ως κληρικός και ως ψυχίατρος τους ανθρώπους, υπό την ευλογία και πνευματική καθοδήγηση του τότε Μητροπολίτου και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, του οποίου μέχρι σήμερα ήταν στενός του συνεργάτης και συμπαραστάτης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πρωτοήρθε ως αγροτικός ιατρός στην Κοινότητα της Ξηρονομής και στη συνέχεια ως κληρικός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θηβών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας.

Μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο τότε Ποιμενάρχη μας στη Βοιωτία πρωτοστάτησε στην αποϊδρυματοποίηση δεκαεπτά τροφίμων από το Ίδρυμα της Λέρου δημιουργώντας στη Λιβαδειά το πρώτο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής σε όλη την Ελλάδα, που για δεκαπέντε χρόνια λειτούργησε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας σε κτίριο της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά, καλλιεργώντας την ευαισθησία των κατοίκων της πόλης και όλης της Μητροπολιτικής μας επαρχίας να αποδεχθούν και να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας με ψυχιατρικά προβλήματα. Οι σημερινές τρεις μονάδες «ΑΙΑΣ», «ΔΙΑΣ» και «ΜΟΛ» του ΕΚΕΨΥΕ που μέχρι τώρα λειτουργούν, στεγάζονται σε κτίρια της Μητροπόλεως και είναι αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

Ο μακαριστός π. Αδαμάντιος είχε υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις ποιμαντικής και εκκλησιαστικής ευθύνης στην Ιερά Μητρόπολή μας. Διετέλεσε Υπεύθυνος του Γραφείου Ποιμαντικής της Νεότητος και της Οικογένειας, υπεύθυνος του Γραφείου Συμπαραστάσεως της Οικογένειας, είχε την Επιστημονική ευθύνη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού του Κέντρου Διακονίας και Επικοινωνίας και ήταν Επιστημονικός επόπτης των Θεραπευτηρίων Χρονίως πασχόντων της Μητροπόλεως.

Από το τέλος του 2012 μετατέθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου διορίσθηκε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, οργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την δια βίου επιμόρφωση των κληρικών και των λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας και σταδιοδρόμησε ως Καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Σήμερα μετά βαθυτάτης θλίψεως βιώνουμε τον αποχωρισμό ενός εκλεκτού αδελφού μας και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του στο χώρο της αγάπης Του και να δίνει παρηγορία στην αγαπητή σύζυγο και τα παιδιά του, στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας, του οποίου ήταν στενός συνεργάτης, στα πνευματικά του παιδιά και σε όλους όσοι συνεδέοντο μαζί του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού π. Αδαμαντίου τιμώντας την μνήμη και την προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία, η οποία πάντα θα τον θυμάται με αγάπη και ευγνωμοσύνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων