17/08/2023 18/08/2023 Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τους ενοριακούς και μοναστηριακούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος την παραμονή και ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να τιμήσουν την Μητέρα του Κυρίου Ιησού Χριστού και Μητέρα όλων των ανθρώπων. Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 14 Αυγούστου, πλήθη πιστών συγκεντρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό...
17 Αυγούστου, 2023 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2023 - 5:33

Κοσμοσυρροή τον Δεκαπενταύγουστο σε ναούς και μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών

Διαδώστε:
Κοσμοσυρροή τον Δεκαπενταύγουστο σε ναούς και μοναστήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών

Πλήθη πιστών κατέκλυσαν τους ενοριακούς και μοναστηριακούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος την παραμονή και ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να τιμήσουν την Μητέρα του Κυρίου Ιησού Χριστού και Μητέρα όλων των ανθρώπων.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 14 Αυγούστου, πλήθη πιστών συγκεντρώθηκαν στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης και να τιμήσουν τη μνήμη της. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλης, τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της περιοχής και πιστούς όλων των ηλικιών. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε μεγαλοπρεπή λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της πόλης των Θηβών.

Το πρωί της Τρίτης 15 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας Αλιάρτου, όπου πιστοί όλων των ηλικιών κατέκλυσαν τη Μονή για την εορτή της Παναγίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα και στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας Θηβών και στην Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία είναι Μητέρα όλου του ανθρωπίνου γένους, η οποία μας αγαπάει, μας σκέπει, μας προστατεύει, μεσιτεύει στον Υιό και Θεό της για όλους τους ανθρώπους και μας οδηγεί σε Εκείνον που είναι το Φως, η Ζωή και η Αλήθεια.

Προέτρεψε τους πιστούς να ακολουθούν τον κόσμο της Παναγίας, επιστρέφοντας στις πνευματικές αξίες της ζωής και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων