08/09/2023 08/09/2023 Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε την κουρά του μοναχού Θεόδωρου Ευταξία, υιού του κληρικού της Μητροπόλεώς μας π. Μιχαήλ Ευταξία, στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, στις 4 Σεπτεμβρίου 2023 Συμμετείχαν ο Ηγούμενος και οι πατέρες της Μονής και οι γονείς του μοναχού. Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την επιλογή του νεοκαρέντος μοναχού να αφιερωθεί στο Θεό,...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 14:43

Κουρά Μοναχού – Αγιασμός στα Γραφεία της Θήβας – Ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Aρχαγγέλου Μιχαήλ

Διαδώστε:
Κουρά Μοναχού – Αγιασμός στα Γραφεία της Θήβας – Ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Aρχαγγέλου Μιχαήλ

Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε την κουρά του μοναχού Θεόδωρου Ευταξία, υιού του κληρικού της Μητροπόλεώς μας π. Μιχαήλ Ευταξία, στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά, στις 4 Σεπτεμβρίου 2023

Συμμετείχαν ο Ηγούμενος και οι πατέρες της Μονής και οι γονείς του μοναχού. Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την επιλογή του νεοκαρέντος μοναχού να αφιερωθεί στο Θεό, τον συμβούλευσε να έχει ως πρότυπό του τον ιδρυτή της Μονής Όσιο Λουκά και να επικαλείται τις πρεσβείες Του στις δύσκολες στιγμές.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 στα Γραφεία της Μητροπόλεως στην πόλη των Θηβών ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε Αγιασμό για την αρχή του εκκλησιαστικού έτους με τη συμμετοχή κληρικών της πόλης, εκπροσώπων των Ιδρυμάτων και εθελοντών του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως “Η ΑΡΩΓΗ”. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους κληρικούς, στους συνεργάτες και εθελοντές στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως καλή και ευλογημένη χρονιά, υγεία και δύναμη.

 

Το εσπέρας της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής του εν Χώναις θαύματος του αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Λαφυστίου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου παν. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαύμα του αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο εν Χώναις θαύμα του Aρχαγγέλου Μιχαήλ και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων