14/02/2022 14/02/2022 Τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Θηβών, καθώς και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού ιερέα π. Κωνσταντίνου Νικολάου, τέλεσε την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τριώδιο, λέγοντας ότι ξεκινάει μια νέα εκκλησιαστική περίοδος, το μεγάλο στάδιο προετοιμασίας για...
14 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2022 - 21:20

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Θηβών

Διαδώστε:
Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου με μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Θηβών

Τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Θηβών, καθώς και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού ιερέα π. Κωνσταντίνου Νικολάου, τέλεσε την Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Τριώδιο, λέγοντας ότι ξεκινάει μια νέα εκκλησιαστική περίοδος, το μεγάλο στάδιο προετοιμασίας για το Πάσχα, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία αναφέρεται στην παραβολή του τελώνη και του φαρισαίου. Επίσης, αναφέρθηκε στον μακαριστό π. Κωνσταντίνο, ο οποίος, όπως είπε, ήταν απλός, καλός, ταπεινός και εργατικός ιερέας και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει δύναμη και παρηγορία στους οικείους του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τη Διεύθυνση και το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδας για την ζωντανή μετάδοση της Θείας Λειτουργίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων