21/02/2023 21/02/2023 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης την Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της τελικής κρίσης, ενώ στο τέλος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Ξηρονομή, όπου...
21 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 - 14:55

Κυριακή της Απόκρεω και εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Κυριακή της Απόκρεω και εορτή της Αγίας Φιλοθέης στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Άσκρης την Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της τελικής κρίσης, ενώ στο τέλος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Ξηρονομή, όπου ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Ξηρονομαίων, με τη συμμετοχή των αρχών και των κατοίκων του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το Σύλλογο για την ωραία εκδήλωση και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κυριάκι, όπου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου ευλόγησε τις βασιλόπιτες της Ενορίας, καθώς και του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ενορίτες, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς τους. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές, στους οποίους ευχήθηκε καλή πρόοδο στα μαθήματά τους και τους μοίρασε ως ευλογία εικονίτσες και στυλό, καθώς και με στους εκπαιδευτικούς στους οποίους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο τους. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ενορίτες του Κυριακίου, τους οποίους από παλιά γνωρίζει με τις οικογένειές τους από την πολύχρονη διακονία του στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία.

Το βράδυ της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στη συνεστίαση που πραγματοποίησε η Ενορία Ευαγγελιστρίας Λεβαδείας στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, με τη συμμετοχή πολλών ενοριτών. Η συνεστίαση αυτή, που γίνεται κάθε χρόνο την Κυριακή της Αποκριάς, είχε καθιερωθεί από τον μακαριστό Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Αργυρίου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το νόημα των Αποκρεών και ευχήθηκε σε όλους καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου, παραμονή της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φιλοθέης, που βρίσκεται εντός του Γραφείου του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως «Η ΑΡΩΓΗ» στη Λιβαδειά, με τη συμμετοχή εθελοντών του Οργανισμού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Φιλοθέης και ευχήθηκε σε όλους δύναμη και υγεία με τις πρεσβείες της Αγίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων