11/05/2020 11/05/2020 Κυριακή του Παραλύτου χθες, 10 Μαΐου 2020, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου, κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο της αδελφότητας της Μονής. Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε τις αναστάσιμες ευχές με τη Γερόντισσα και τις μοναχές, ευχήθηκε δύναμη και υγεία, και με τις μεσιτείες της Κυρίας Θεοτόκου να...
11 Μαΐου, 2020 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020 - 17:03

Κυριακή του Παραλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Κυριακή του Παραλύτου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Κυριακή του Παραλύτου χθες, 10 Μαΐου 2020, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου, κεκλεισμένων των θυρών, με την παρουσία μόνο της αδελφότητας της Μονής. Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε τις αναστάσιμες ευχές με τη Γερόντισσα και τις μοναχές, ευχήθηκε δύναμη και υγεία, και με τις μεσιτείες της Κυρίας Θεοτόκου να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της πανδημίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το παρακείμενο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς για την προετοιμασία του Κέντρου, που τον τελευταίο καιρό είχε ανασταλεί η λειτουργία του, αφού κατά καιρούς φιλοξενεί συνέδρια, συναντήσεις νέων και διάφορες δραστηριότητες της Μητροπόλεώς μας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της 7ης Μαΐου 2020, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ο Σεβ. Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Μαζαράκι) Θηβών, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε η μεγαλοσχημία της μοναχής Αναστασίας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Χρόνια Πολλά και οι πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου να τους συνοδεύουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων