17/01/2024 17/01/2024 Με λαμπρότητα τίμησε η ενορία της Τανάγρας τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Αντωνίου. Το εσπέρας της 16ης Ιανουαρίου 2024 στον φερώνυμο ιερό ναό τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τον οποίον πλαισίωσαν ο Πανοσ Αρχιμ Δανιήλ εφημέριος ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θήβας ο Αρχιερατικός Επίτροπος...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 9:29

Λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου Τανάγρα, Αγίου Αντωνίου

Διαδώστε:
Λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου Τανάγρα, Αγίου Αντωνίου

Με λαμπρότητα τίμησε η ενορία της Τανάγρας τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Αντωνίου. Το εσπέρας της 16ης Ιανουαρίου 2024 στον φερώνυμο ιερό ναό τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τον οποίον πλαισίωσαν ο Πανοσ Αρχιμ Δανιήλ εφημέριος ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θήβας ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος Οικoνόμος π. Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Δημήτριου Παραλίας Αυλίδος, οι Πρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος Σβετζούρης, εφημέριος ιερού ναού Αγίας Κυριακής Νεοχωρακίου Θηβών, π. Νικόλαος Βαβάτσικος, ο Οικονόμος π. Ηλίας Τυλιγάδας, εφημέριος του ιερού ναού και οι Διάκονοι Θεόδωρος Ευταξίας και Ιωάννης Πρέντσας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και αναφέρθηκε μέσα από τον θεόπνευστο λόγο του στα πνευματικά και ασκητικά χαρίσματα με τα οποία διδάχθηκε μιμούμενος τους τρόπους της πνευματικής ασκήσεως ο Μέγας Αντώνιος μέσα από την ασκητική πορεία του στην κοινωνία της ερήμου.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος εστίασε τον θείο λόγο του μέσα από τους ύμνους του εσπερινού που προβάλουν το ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο του Αγίου Αντωνίου με το ασκητικό παράδειγμα του ακριβέστατου κανόνος της αρετής της αληθινής και οσιακής μορφής του με το πρότυπο της διδασκαλίας των αρετών στην ασκητική κοινωνία της ερήμου και το παράδειγμα που μεταδίδει για την σωτηρία όλων των πιστών στην σύγχρονη κοινωνία.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε εν όψει της εορτής του τιμωμένου αγίου τις πατρικές και εόρτιες ευχές του στις αρχές και στους πιστούς της Τανάγρας που τίμησαν την εορτή του πολιούχου της ενορίας τους.

Την εορτή τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γεώργιος Ντασιώτης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Λουκία Θεοδώρου, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλειος Περγάλιας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευγενία Πινήτα, οι Αντιδήμαρχοι Τανάγρας κ. Μαρία Νίκα Σχηματαρίου κ. Γεώργιος Κόκκαλης, Οινοφύτων κ. Νικόλαος Μπλατσιώτη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Τανάγρας κ. Λεωνίδας Τσουβάλας καθώς επίσης εκπρόσωποι της 114 Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας και οι φιλέορτοι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Τανάγρας.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Αντωνίου.

Τους ύμνους απέδωσε με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού κ. Σωτηρίου Βούλγαρη, ο Πρωτοψάλτης ιερού ναού Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας κ. Διαμαντής Αργυρόπουλος με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων