29/01/2020 29/01/2020 Eν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Λεβαδείας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, για να τιμήσουν την μνήμη των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων Τριών Ιεραρχών. Αρχικά τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας Εσπερινός χοροστατούντος του Ποιμενάρχου κ....
29 Ιανουαρίου, 2020 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2020 - 13:08

Μητρ. Θηβών: “Η Εκκλησία είναι κοντά στα παιδιά μας”

Διαδώστε:
Μητρ. Θηβών: “Η Εκκλησία είναι κοντά στα παιδιά μας”

Eν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Λεβαδείας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, για να τιμήσουν την μνήμη των Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων Τριών Ιεραρχών.

Αρχικά τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας Εσπερινός χοροστατούντος του Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου, πλαισιουμένου από ιερείς της πόλεως. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, τόνισε ότι η Τοπική μας Εκκλησία αναγνωρίζει την προσφορά των εκπαιδευτικών στα παιδιά μας και προσπαθεί να είναι κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Κατόπιν παρουσίασε τον ομιλητή ελλογιμώτατο κ. Απόστολο Νικολαΐδη, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., τον οποίο ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης να μιλήσει στους εκπαιδευτικούς της επαρχίας μας.

Ο κ. Απόστολος Νικολαΐδης μίλησε με θέμα: «Εκπαίδευση με ή χωρίς παιδεία; Η οπτική των Τριών Ιεραρχών». Ο κ. Καθηγητής αναφέρθηκε στους όρους εκπαίδευση και παιδεία, τόνισε ότι σήμερα οι νέοι παίρνουν ως εφόδια γνώσεις και δεξιότητες που βοηθάνε τον άνθρωπο και την κοινωνία αφού η επιστήμη είναι θεάρεστο έργο, αλλά λείπει η παιδεία, η οποία καλλιεργεί τον άνθρωπο ως ψυχοσωματικό ον, τον ολοκληρώνει ηθικά και πνευματικά, φέρνοντας παραδείγματα από τους Τρεις Ιεράρχες.

Κατόπιν στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα στους εκπαιδευτικούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων