01/02/2019 01/02/2019 Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Θήβα εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για τους εκπαιδευτικούς των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος. Στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της ενορίας Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, πλαισιουμένου από τους ιερείς της πόλεως, με την συμμετοχή εν...
01 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:09

Μητρ. Θηβών: Να γίνουμε εραστές των λόγων των Τριών Ιεραρχών

Διαδώστε:
Μητρ. Θηβών: Να γίνουμε εραστές των λόγων των Τριών Ιεραρχών

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στη Θήβα εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για τους εκπαιδευτικούς των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος.

Στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της ενορίας Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, πλαισιουμένου από τους ιερείς της πόλεως, με την συμμετοχή εν ενεργεία και συνταξιούχων εκπαιδευτικών των επαρχιών Θηβών και Αυλίδος.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στο Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών, στο οποίο οι Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται ως τρία μεγάλα αστέρια που φωτίζουν τις ψυχές των ανθρώπων, και ως μελίρρυτοι ποταμοί της σοφίας, τονίζοντας πως ενώ έχουμε στη γλώσσα μας τα κείμενα αυτής της σοφίας δυστυχώς δεν τα μελετούμε. Και ανέφερε ότι θα πρέπει να οικειοποιηθούμε αυτά τα κείμενα και να γίνουμε εραστές των λόγων των Τριών Ιεραρχών όλοι μας, γονείς, παιδαγωγοί και κληρικοί. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα και να είναι πολλές οι πρεσβείες των Αγίων για όλους.

Στη συνέχεια στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ναού πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Γρηγόριο Παπαθωμά, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα: «Ο οραματισμός της εκπαιδευτικής διακονίας από τους Τρείς Ιεράρχες». Ο π. Γρηγόριος τόνισε ότι οι Τρείς Ιεράρχες μας δίδαξαν όχι μόνο το ευ ζην αλλά μας άνοιξαν τον δρόμο για το εσχτολογικώς ευ ζην και αυτής της κληρονομιάς είμαστε κληρονόμοι. Ανέφερε ότι οι Τρείς Ιεράρχες καθόρισαν την σχέση που πρέπει να διέπει τη σχέση του δασκάλου με τους μαθητές, και η οποία είναι η αγάπη του δασκάλου για το παιδί. Η ιδιαιτερότητα του δασκάλου είναι ότι πρώτα ο δάσκαλος αγαπά. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον ομιλητή πανοσ. Αρχιμανδρίτη κ. Γρηγόριο Παπαθωμά για την ομιλία του προς τους εκπαιδευτικούς. Ενώ, στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παριστασμένους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων