31/01/2019 03/02/2019 Εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών για τους εκπαιδευτικούς της επαρχίας Λεβαδείας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ. Γεωργίου, πλαισιουμένου από τους ιερείς της πόλεως, με την συμμετοχή εν ενεργεία και συνταξιούχων εκπαιδευτικών. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 14:03
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2019 - 14:47

Μητρ. Θηβών προς εκπαιδευτικούς: Nα παραμείνετε πιστοί στην ελληνορθόδοξη παράδοση

Διαδώστε:
Μητρ. Θηβών προς εκπαιδευτικούς: Nα παραμείνετε πιστοί στην ελληνορθόδοξη παράδοση

Εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών για τους εκπαιδευτικούς της επαρχίας Λεβαδείας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ. Γεωργίου, πλαισιουμένου από τους ιερείς της πόλεως, με την συμμετοχή εν ενεργεία και συνταξιούχων εκπαιδευτικών. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς, τους οποίους η Τοπική μας Εκκλησία περιβάλλει με αγάπη και εκτίμηση, για όσα προσφέρουν στα παιδιά μας, και τόνισε ότι θα πρέπει να μείνουν πιστοί στα θεμέλια, «στα ριζώματα» της ελληνορθόδοξης παράδοσης και με αυτά να διδάσκουν τα παιδιά μας. Στη συνέχεια παρουσίασε τον ομιλητή κ. Κωνσταντίνο Χολέβα,  πολιτικό επιστήμονα – συγγραφέα, ευχαριστώντας τον για την αποδοχή της πρόσκλησης να μιλήσει στους εκπαιδευτικούς της επαρχίας μας.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η επικαιρότητα της Ελληνορθόδοξης παιδείας». Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη ζωή και διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών και τους συνέδεσε με το σήμερα, καθώς και στους συνεχιστές τους τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.

Κατόπιν στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα στους εκπαιδευτικούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων