28/01/2019 28/01/2019 Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο χωριό Λεοντάρι της επαρχίας Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα με αφορμή την ευαγγελική...
28 Ιανουαρίου, 2019 - 15:19

Μητρ.Θηβών:O Χριστός είναι καρδιογνώστης, που γνωρίζει την καρδιά κάθε ανθρώπου, και καλεί κάθε άνθρωπο σε μετάνοια

Διαδώστε:
Μητρ.Θηβών:O Χριστός είναι καρδιογνώστης, που γνωρίζει την καρδιά κάθε ανθρώπου, και καλεί κάθε άνθρωπο σε μετάνοια

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο χωριό Λεοντάρι της επαρχίας Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της ημέρας αναφέρθηκε στον Ζακχαίο, και τόνισε ότι ο Χριστός είναι καρδιογνώστης, που γνωρίζει την καρδιά κάθε ανθρώπου, και καλεί κάθε άνθρωπο σε μετάνοια. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο ενορίτισσας και ευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής της.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης, όπου επισκέφθηκε τον ασθενούντα Ηγούμενο της Μονής πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Ζιαμπάρα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, όπου ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων και ευχήθηκε στους συμπατριώτες του Ναξίους και σε όλους τους παρευρισκομένους καλή και ευλογημένη χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων