11/01/2024 11/01/2024 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος απηύθυνε έκκληση να στηριχθεί, να προστατευθεί και να ενισχυθεί η ελληνική οικογένεια και ιδιαιτέρως η πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη οικογένεια, κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων, στην ιστορική πόλη της Λιβαδειάς όπου και αγιάσθησαν τα νερά της Έρκυνας με την κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Το πρωί στον Ιερό...
11 Ιανουαρίου, 2024 - 17:57
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2024 - 17:28

Μητροπολίτης Θηβών: Έκκληση να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και ιδιαιτέρως η πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Θηβών: Έκκληση να στηριχθεί η ελληνική οικογένεια και ιδιαιτέρως η πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος απηύθυνε έκκληση να στηριχθεί, να προστατευθεί και να ενισχυθεί η ελληνική οικογένεια και ιδιαιτέρως η πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη οικογένεια, κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων, στην ιστορική πόλη της Λιβαδειάς όπου και αγιάσθησαν τα νερά της Έρκυνας με την κατάδυση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, καθώς και πλήθους πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ. Αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου.

Οι πολυάριθμοι πιστοί που προσήλθαν για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου, αγιάσθησαν και έλαβαν εκ του ηγιασμένου νάματος στις οικίες τους προς φύλαξη, όπως αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «κατὰ τὴν ἑορτὴν ταύτην ἅπαντες ὑδρευσάμενοι οἴκαδε τὰ νάματα ἀποτίθενται, καὶ εἰς ἐνιαυτὸν ὁλόκληρον φυλάττουσιν» (P.G. 49, 366).

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ο Επίσκοπος, ο κλήρος και ο λαός της πόλεως εξήλθαν του Ναού και εν πομπή μετέβησαν στις πηγές της Κρύας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς τόνισε τη σημασία της εορτής των Θεοφανείων, ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς θεία φώτιση, υγεία, δύναμη, ευλογημένο και ελπιδοφόρο το νέο έτος. Στους άρχοντες ευχήθηκε συνεργασία, ενότητα και αγάπη για το κοινό καλό, καλώντας τους να στηρίξουν, να προστατεύσουν και να ενισχύσουν την ελληνική οικογένεια και ιδιαιτέρως την πολύτεκνη και υπερπολύτεκνη οικογένεια.

Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να κρατήσουμε όσα μπορούμε από την εμπειρία των προγόνων μας και να στηρίξουμε όλες τις σταθερές της ζωή μας που κινδυνεύουν, από ότι ακούγεται, και δεν πρέπει να χαθούν.

Το απόγευμα της παραμονής Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου. Ενώ, στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς για την εορτή των Θεοφανείων και το νέο έτος.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων