15/03/2024 15/03/2024 Η εποχή μας αιτείται ολοένα και πιο επιτακτικά τον επανευαγγελισμό, την επανεύρεση του νοήματος της χριστιανικής ζωής, τη γνώση του περιεχομένου της χριστιανικής πίστεως και την κατάθεση της μαρτυρίας του ορθοδόξου ήθους σ’ έναν κόσμο που στερείται όλων αυτών. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μιλώντας στην Ιερατική Σύναξη...
15 Μαρτίου, 2024 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 13:29

Μητροπολίτης Θηβών: Η εποχή μας αιτείται ολοένα και πιο επιτακτικά τον επανευαγγελισμό

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Θηβών: Η εποχή μας αιτείται ολοένα και πιο επιτακτικά τον επανευαγγελισμό

Η εποχή μας αιτείται ολοένα και πιο επιτακτικά τον επανευαγγελισμό, την επανεύρεση του νοήματος της χριστιανικής ζωής, τη γνώση του περιεχομένου της χριστιανικής πίστεως και την κατάθεση της μαρτυρίας του ορθοδόξου ήθους σ’ έναν κόσμο που στερείται όλων αυτών.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μιλώντας στην Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου. Σκοπός της Ιερατικής Σύναξης είναι ο προβληματισμός των συνέδρων πάνω σε επίκαιρα θέματα ποιμαντικής διακονίας, την υπεύθυνη καθοδήγηση των κληρικών από τον Επίσκοπο, την ανταλλαγή απόψεων, τη λήψη κοινών αποφάσεων και τον συντονισμό της εκκλησιαστικής διακονίας.

Προ της Σύναξης τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Παύλο για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση να μιλήσει στη σύναξη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η εποχή μας αιτείται ολοένα και πιο επιτακτικά τον επανευαγγελισμό, την επανεύρεση του νοήματος της χριστιανικής ζωής, τη γνώση του περιεχομένου της χριστιανικής πίστεως και την κατάθεση της μαρτυρίας του ορθοδόξου ήθους σ’ έναν κόσμο που στερείται όλων αυτών. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι επιβεβλημένο οι ιερατικές συνάξεις να γίνονται τακτικά για να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με τα προβλήματα της ποιμαντικής μας αποστολής στις σύγχρονες συνθήκες γενικευμένης εκκοσμίκευσης της δημόσιας ζωής».

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών ανέπτυξε την εμπεριστατωμένη εισήγησή του με θέμα: «Η διαχρονική ανάγκη της ποιμαντικής μας μέριμνας για την οικογένεια». Κατόπιν, ακολούθησε διάλογος πάνω στα ζητήματα της εισήγησης και στη συνέχεια έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων