15/09/2023 15/09/2023 Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκε χθες σε όλους τους Ναούς της περιφέρειας της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας. Παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος...
15 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 17:04

Μητροπολίτης Θηβών: Ο Τίμιος Σταυρός είναι το σύμβολο της σωτηρίας μας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Θηβών: Ο Τίμιος Σταυρός είναι το σύμβολο της σωτηρίας μας

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού εορτάστηκε χθες σε όλους τους Ναούς της περιφέρειας της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας.

Παραμονή της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου Λεβαδείας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Σταυρός είναι το σύμβολο της σωτηρίας μας, το σύμβολο της νίκης του Χριστού στη φθορά, την αμαρτία και το θάνατο. Τόνισε ότι όπου είναι ο Σταυρός είναι και ο Χριστός και όπου είναι ο Χριστός εκεί είναι η πάντων ανάσταση. Και ευχήθηκε η χάρις του Τιμίου Σταυρού να μας δίνει δύναμη, χαρά και ευλογία και να θυμόμαστε πως ο Σταυρός προεικονίζει και τη δική μας ανάσταση.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών, το Καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Σταυρό. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Βασίλειος Αθανασόπουλος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θηβών, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Σταυρού με Τίμιο Ξύλο, που μετέφερε από την Ιερά Μονή Σαγματά ο αδελφός της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Γεωργίου. Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ιερείς και πιστοί της πόλης.

Στη συνέχεια τελέστηκε Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά πανοσ. αρχιμ. π. Σεραφείμ Παυλίδης.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων