25/10/2023 25/10/2023 Η Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών και Λεβαδείας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023. Προ της συνάξεως τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή Καθηγουμένων, Γεροντισσών, Μοναχών και Μοναζουσών των...
25 Οκτωβρίου, 2023 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2023 - 21:05

Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Διαδώστε:
Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Η Μοναστική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών και Λεβαδείας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023.

Προ της συνάξεως τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή Καθηγουμένων, Γεροντισσών, Μοναχών και Μοναζουσών των Ιερών Μονών της επαρχίας.

Στο κοινωνικό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλαν οι αδελφότητες των Ιερών Μονών Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων και Γενεθλίου της Θεοτόκου Ακραιφνίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εισήγηση από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, ο οποίος με το θεολογικό και μεστό του λόγο ανέπτυξε το θέμα: «’Eπιτελοῦντες ἁγιωσύνην ἐν φόβῳ Θεοῦ (Β’ Κορ. 7,1)».

Κατόπιν, ακολούθησε διάλογος πάνω στα ζητήματα της εισήγησης και στη συνέχεια έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε εγκάρδια το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο για την παρουσία του και την εμπεριστατωμένη ομιλία του στη Μοναστική Σύναξη της επαρχίας , καθώς και τους Καθηγουμένους, τις Γερόντισσες, τους Μοναχούς και τις Μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών και Λεβαδείας, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της λειτουργικής συναντήσεως και της όλης πνευματικής αναστροφής, καθώς και την ανάγκη την εν Χριστῷ κοινωνίας και ευχήθηκε σε όλους υγεία, θείο φωτισμό και ενίσχυση στον πνευματικό τους αγώνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων