11/03/2019 11/03/2019 Tο απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 10 Μαρτίου ε.έ. τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και με την συμμετοχή των ιερέων και των πιστών της πόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο...
11 Μαρτίου, 2019 - 19:35

Ο ασπασμός της Συγγνώμης στην Ι.Μ. Θηβών

Διαδώστε:
Ο ασπασμός της Συγγνώμης στην Ι.Μ. Θηβών

Tο απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής 10 Μαρτίου ε.έ. τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της συγχωρήσεως, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και με την συμμετοχή των ιερέων και των πιστών της πόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στη σιωπή και την σημασία της κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ωφέλεια  που έχουμε όταν βιώνουμε αληθινά την Μ.Τεσσαρακοστή τονίζοντας ότι σε αυτή την πορεία μάς βοηθάει το βίωμα των Αγίων που μας προσφέρεται ως πρότυπο. Επίσης, τόνισε ότι, όπως αναφέρει η ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου, πρέπει να βλέπουμε τα δικά μας λάθη και να μην βλέπουμε των άλλων. Και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε ο ασπασμός της συγγνώμης μεταξύ του επισκόπου, των ιερέων και των πιστών.

Στην πόλη των Θηβών ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την συμμετοχή των ιερέων και των πιστών της πόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μετάνοια, την οποία παρομοίασε με τη φωτιά, η οποία καίει τον παλαιό άνθρωπο και τον ανακαινίζει.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε ο ασπασμός της συγγνώμης μεταξύ των ιερέων και των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων