13/10/2020 13/10/2020 Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, κατά την οποία η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη των Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου εκ των επτά Διακόνων και του Αγίου Θεοφάνους του Γραπτού Επισκόπου Νικαίας, ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στο χωριό Μάζι....
13 Οκτωβρίου, 2020 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2020 - 13:54

“Ο λόγος του Θεού πρέπει να βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων”

Διαδώστε:
“Ο λόγος του Θεού πρέπει να βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων”

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, κατά την οποία η Εκκλησία τίμησε τη μνήμη των Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου εκ των επτά Διακόνων και του Αγίου Θεοφάνους του Γραπτού Επισκόπου Νικαίας, ο Σεβασμιώτατατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στο χωριό Μάζι.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την παραβολή του σπορέως. Αναφέρθηκε στη δύναμη του σπόρου, ο οποίος είναι ο λόγος του Θεού και ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται στις καρδιές των ανθρώπων, και τόνισε ότι στη σύγχρονη κοινωνία, που δοκιμαζόμαστε από ασθένειες και ποικίλες δυσκολίες, θα πρέπει να κάνουμε γόνιμο το χώρο της καρδιάς μας, ώστε ο Θεός να είναι πάντα μέσα στη ζωή μας.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Διστόμου, στο τέλος της οποίας τέλεσε τα μνημόσυνα τριών κεκοιμημένων συνανθρώπων μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων