31/10/2023 31/10/2023 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μαζί με τον Μητροπολίτη Γέροντα Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος αυτές τις ημέρες ευρίσκεται στη Μητρόπολη Θηβών, επισκέφθηκαν χθες το σεμινάριο της ελληνικής γλώσσας για τους νέους κληρικούς της Τοπικής Εκκλησίας, που διεξάγεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στα παλαιά γραφεία της Μητρόπολης στη Λιβαδειά. Στους...
31 Οκτωβρίου, 2023 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 - 18:33

Ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως στη Μητρόπολη Θηβών

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μαζί με τον Μητροπολίτη Γέροντα Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος αυτές τις ημέρες ευρίσκεται στη Μητρόπολη Θηβών, επισκέφθηκαν χθες το σεμινάριο της ελληνικής γλώσσας για τους νέους κληρικούς της Τοπικής Εκκλησίας, που διεξάγεται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στα παλαιά γραφεία της Μητρόπολης στη Λιβαδειά.

Στους νέους κληρικούς μίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται με το σεμινάριο της ελληνικής γλώσσας και τόνισε τη σημασία της πνευματικής παρουσίας των κληρικών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε την Κυριακή τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο συγγενούς του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της αναστάσεως της κόρης του Ιαείρου και τη θεραπεία της αιμορρούσης γυναικός και τόνισε τη σημασία της σωματικής και ψυχικής υγείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων