10/03/2023 10/03/2023 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε, χθες κατά την εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες και ευχήθηκε στη Γερόντισσα της Μονής, στον πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Χαϊκάλη που καλύπτει τις λειτουργικές...
10 Μαρτίου, 2023 - 11:08
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 11:10

Ο Μητροπολίτης Θηβών για τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών για τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε, χθες κατά την εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες και ευχήθηκε στη Γερόντισσα της Μονής, στον πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Χαϊκάλη που καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της Μονής, στην αδελφότητα και στους πιστούς καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής.

Το εσπέρας της Τετάρτης 8 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου με τη συμμετοχή των πιστών της ενορίας. Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα στο κήρυγμα αναφέρθηκε στους Αγίους που μαρτύρησαν στη λίμνη της Σεβάστειας το 320 μ.Χ., τονίζοντας την καρτερία, την υπομονή και τη μεγάλη τους πίστη στο Θεό και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς καλό υπόλοιπο Αγίας Τεσσαρακοστής.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων