12/11/2023 12/11/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος μετέβη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στην Τανάγρα – Θηβών, όπου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Δούμα, τον Οικονόνο π. Ηλία Τυλιγάδα, εφημέριο του Ιερού Ναού, και τον Διάκονο Νικόλαο Βαβάτσικο. Κατά την διάρκεια...
12 Νοεμβρίου, 2023 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2023 - 14:42

Ο Μητροπολίτης Θηβών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας-Θηβών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας-Θηβών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος μετέβη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στην Τανάγρα – Θηβών, όπου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Δούμα, τον Οικονόνο π. Ηλία Τυλιγάδα, εφημέριο του Ιερού Ναού, και τον Διάκονο Νικόλαο Βαβάτσικο.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος κήρυξε τον θείο λόγο ο οποίος ανέλυσε στους πιστούς την σημερινή ευαγγελική περικοπή του καλού Σαμαρείτου με παραδείγματα μέσα από τους λόγους των θεοπνεύστων Αγίων πατέρων Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαρίστιας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ετέλεσε το ιερό μνημόσυνο του ευσεβούς ενορίτου κ. Χρήστου Ανυφαντή του διατελέσαντος εκκλησιαστικού συμβούλου του Ιερού Ναού.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Σωτήριος Βούλγαρης με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριο Πετρογιάννη.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων