24/12/2023 25/03/2024 Eν όψει της επικείμενης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος πραγματοποίησε την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023, την ποιμαντική επίσκεψη του στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς – Χαλκίδος της Μητροπολιτικής περιφέρειας Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, όπου και ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με...
24 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2024 - 22:34

O Μητροπολίτης Θηβών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς-Χαλκίδος

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Θηβών ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς-Χαλκίδος

Eν όψει της επικείμενης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος πραγματοποίησε την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου 2023, την ποιμαντική επίσκεψη του στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς – Χαλκίδος της Μητροπολιτικής περιφέρειας Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, όπου και ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Οικονόμους π. Λάμπρο Συμιακάκη π. Διονύσιο Σούτζιο, εφημερίους του Ιερού Ναού και τον Διάκονο Νικόλαο Βαβάτσικο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος με θέμα την σημερινή ευαγγελική περικοπή εκ της οποίας απορέει η γενεαλογία όλων των προσώπων που προμηνύουν την γέννηση του Σαρκωθέντος Χριστού.

Επίσης πρόσθεσε στον λόγο θεόπνευστα και πνευματικά μηνύματα μέσα απο την θεολογία και διδασκαλία απο την παράδοση της εκκλησίας για την δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους πιστούς εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων και με την ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος προέτρεψε όλους τους πιστούς να ψάλουν και τα παραδοσιακά κάλαντα της εορτής.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ανθηδώνος κ. Κωνσταντίνος Καρβούνης, ο Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Μακαρίου και οι πιστοί της ενορίας.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Iερού Nαού κ. Κυριακός Ναούμ με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Λάμπρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την προεόρτιο ποιμαντική και λειτουργική παρουσία του στην ενορία της Δροσιάς.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων