25/07/2023 25/07/2023 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μετέβη στα Μεγάλα Βραγγιανά Ευρυτανίας, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και η Ενορία Αγίου Γεωργίου Μ. Βραγγιανών για το Γέροντα των Αγράφων π. Παναγιώτη Τσιώλη. Θεία Λειτουργία τελέστηκε στις 22 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μ. Βραγγιανών προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θηβών. Στο...
25 Ιουλίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2023 - 16:34

Ο Μητροπολίτης Θηβών στην εκδήλωση για τον Γέροντα των Αγράφων π. Παναγιώτη Τσιώλη στα Μ. Βραγγιανά Ευρυτανίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στην εκδήλωση για τον Γέροντα των Αγράφων π. Παναγιώτη Τσιώλη στα Μ. Βραγγιανά Ευρυτανίας

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μετέβη στα Μεγάλα Βραγγιανά Ευρυτανίας, όπου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και η Ενορία Αγίου Γεωργίου Μ. Βραγγιανών για το Γέροντα των Αγράφων π. Παναγιώτη Τσιώλη.

Θεία Λειτουργία τελέστηκε στις 22 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μ. Βραγγιανών προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θηβών.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θηβών αναφέρθηκε στην ισαπόστολο Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή, καθώς και στην οσιομάρτυρα Μαρκέλλα. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον υπερπολύτεκνο ιερέα, τον μακαριστό π. Παναγιώτη, τονίζοντας ότι ήταν ευλαβής, πρόθυμος και με αγάπη Χριστού κληρικός.

Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε ιδιαιτέρως την προθυμία του π. Παναγιώτη να εξυπηρετεί τους λιγοστούς συμπατριώτες του στα χωριά των Αγράφων, αν και ο ίδιος και ο προκάτοχός του νυν Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος είχαν προτείνει στον π. Παναγιώτη να διακονήσει σε κάποια Ενορία της Βοιωτίας, αφού η οικογένειά του είχε εγκατασταθεί στη Βοιωτία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, καθώς και τον εφημέριο της Ενορίας Μ. Βραγγιανών π. Κωνσταντίνο Κουτσουπιά για την οργάνωση της εκδήλωσης στη μνήμη του π. Παναγιώτη.

Στη συνέχεια, τελέστηκε ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού ιερέως, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο.

Κατόπιν στον αύλειο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και σεβασμού στο Γέροντα των Αγράφων π. Παναγιώτη Τσιώλη, με τη συμμετοχή των αρχών της περιοχής, των οικείων του και πολλών συμπατριωτών του εκφράζοντας την αγάπη, την τιμή και τον σεβασμό τους στο μακαριστό ιερέα.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Θηβών μετέβη στο χωριό Βαλάρι, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Παναγιώτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων