31/10/2022 31/10/2022 Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, πραγματοποιήθηκε η έναρξη αυτής παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου. Μετά τον χθεσινό αγιασμό ο εφημέριος του ναού π. Αλέξιος Σαμαρτζής αναφέρθηκε στην υλοποίηση του θεσμού της Σχολής Γονέων της Εκκλησιαστικής Κοινότητας του Αγίου Ρηγίνου για ένατη χρονιά, με την...
31 Οκτωβρίου, 2022 - 17:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2022 - 17:46

Ο Μητροπολίτης Θηβών στην έναρξη της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στην έναρξη της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας

Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, πραγματοποιήθηκε η έναρξη αυτής παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου.

Μετά τον χθεσινό αγιασμό ο εφημέριος του ναού π. Αλέξιος Σαμαρτζής αναφέρθηκε στην υλοποίηση του θεσμού της Σχολής Γονέων της Εκκλησιαστικής Κοινότητας του Αγίου Ρηγίνου για ένατη χρονιά, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου.

Αναφερόμενος στην σπουδαιότητα αυτής της ποιμαντικής ενέργειας, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι ως Εκκλησία οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της οικογένειας με ενδιαφέρον και αγάπη, ιδιαίτερα σήμερα που οι κοινωνικές μεταβολές έχουν αλλάξει την οικογενειακή δομή και έχουν συντελέσει στη διαμόρφωση νέων τύπων οικογένειας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με μεστό λόγο, κατά την μακρόχρονη εμπειρία του, σε πολλά γεγονότα που μαρτυρούν ότι όποιος απομακρύνεται από την χάρη του Θεού τελικά αποκτά μία επιθετική και βίαιη στάση απέναντι στο/στη σύντροφό του και στα παιδιά του. Απαιτείται ένας επανευαγγελισμός όλων μας και, αφού αξιολογήσουμε τον ρόλο μας μέσα στην οικογένεια, να μεταμορφωθούμε σε αγαπητικές εν Χριστώ υπάρξεις.

Ακολούθησε η κεντρική εισήγηση του ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Θηβών και καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανού Πεπονάκη με θέμα: “Μορφές βίας μέσα στο γάμο”.

Ο π. Σιλουανός με στέρεο και σαφή λόγο, αφού σκιαγράφησε τις μορφές βίας που συναντάμε μέσα στο γάμο (σωματική, λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική, οικονομική κ.ά.), στη συνέχεια ανέφερε τα αίτια της βίας που τελικά οδηγούν στην απώλεια της χάριτος του Θεού και στην έλλειψη της πίστεως στην Ανάσταση.

Μέσα από την αλαζονική και ναρκισσιστική συμπεριφορά των συζύγων, αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα της κάθε μορφής βίας, της ιδιοτελούς αγάπης και της απώλειας χριστιανικής συνειδήσεως μέσα στο γάμο. Ζουν έξω από το χώρο της καρδιάς τους, η οποία τελικά παρουσιάζει λιμό (πείνα). Η καρδιά αποτελεί τον τόπο συνάντησης του ανθρώπου με τον Θεό. Άρα ο στόχος πρέπει να είναι η θεραπεία και αποκατάσταση της βλάβης της καρδιάς.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ταπείνωση, την προσευχή και την εξομολόγηση. Αυτές οι ενέργειες σε βοηθούν τελικά να λάβεις τη χάρη του Θεού και να βρεις την θεραπευμένη βαθειά καρδιά. Μόνο έτσι θα εξαλειφθούν όλα τα φαινόμενα της βίας μέσα στο γάμο και στην κοινωνία.

Στο τέλος ακολούθησε ζωηρός και γόνιμος διάλογος μεταξύ του ομιλητή και των νέων που συμμετείχαν στην πρώτη αυτή συνάντηση της Σχολής Γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων