20/02/2024 20/02/2024 Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λεβαδείας. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, στη συνάντηση του Χριστού με τη Χαναναία, η οποία τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τη δαιμονισμένη κόρη της....
20 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2024 - 11:34

Ο Μητροπολίτης Θηβών στην ετήσια σύναξη της Ένωσης Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στην ετήσια σύναξη της Ένωσης Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λεβαδείας.

Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, στη συνάντηση του Χριστού με τη Χαναναία, η οποία τον παρακαλούσε να θεραπεύσει τη δαιμονισμένη κόρη της. Αναφέρθηκε στην ταπείνωση και πίστη της Χαναναίας τονίζοντας την πίστη που πρέπει να έχουμε στον Κύριο Ιησού Χριστό. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το σαρανταήμερο μνημόσυνο ενορίτη και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να δίνει δύναμη και παρηγορία στους οικείους του.

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φιλοθέης, που βρίσκεται εντός του Γραφείου του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως “Η ΑΡΩΓΗ” στη Λιβαδειά, με τη συμμετοχή εθελοντών του Οργανισμού. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Φιλοθέης και την προσφορά της στην Εκκλησία και το υπόδουλο γένος των Ρωμιών και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου ο Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, στην ετήσια σύναξη της Ένωσης Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, και τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων κτητόρων, διευθυντών, καθηγητών και μαθητών της Σχολής. Στη συνέχεια στην παρακείμενη αίθουσα του Ναού ευλόγησαν τη βασιλόπιτα της Ένωσης Αποφοίτων για το 2024.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων