20/03/2024 20/03/2024 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μετέβη, στις 18 Μαρτίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη, όπου τέλεσε το Mέγα Απόδειπνο και ευχήθηκε στη μοναχή Συγκλητική καλή Αγία Τεσσαρακοστή. Την Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου, εορτή του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία...
20 Μαρτίου, 2024 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 12:14

Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη για το Μέγα Απόδειπνο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη για το Μέγα Απόδειπνο

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μετέβη, στις 18 Μαρτίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Υψηλάντη, όπου τέλεσε το Mέγα Απόδειπνο και ευχήθηκε στη μοναχή Συγκλητική καλή Αγία Τεσσαρακοστή.

Την Κυριακή της Τυρινής 17 Μαρτίου, εορτή του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου (Πελαγίας) Ακραιφνίου, όπου φυλάσσεται τμήμα της τιμίας κάρας του Αγίου Αλεξίου και υπάρχει Παρεκκλήσιο επ’ ονόματί του. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και στον τιμώμενο Άγιο, ενώ ευχήθηκε στην οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Σιλουανή και την αδελφότητα της Μονής, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές να είναι πλούσιες οι πρεσβείες του Αγίου Αλεξίου προς τον Κύριο και καλή και ευλογημένη Μ.Τεσσαρακοστή.

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό της συγχωρήσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη νηστεία. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού ζήτησε συγχώρεση από όλους κι έδωσε συγχώρεση σε όλους ευχήθηκε καλή δύναμη στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης, με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο Τριώδιο και ευχήθηκε στον Καθηγούμενο πανοσ. αρχιμ. π. Θεοδόσιο και την αδελφότητα της Μονής, καθώς και σε όλους τους προσκυνητές καλή και ευλογημένη Μ.Τεσσαρακοστή. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννη, ο οποίος διακονούσε στο αρχονταρίκι της Μονής.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων