13/04/2023 13/04/2023 Στον ηλιόλουστο Παρνασσό και την ανοιξιάτικη Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, βρέθηκε – όπως κάθε Μεγάλη Πέμπτη – ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ο οποίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Μεγάλης Πέμπτης και τα γεγονότα που...
13 Απριλίου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 15:57

Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας

Στον ηλιόλουστο Παρνασσό και την ανοιξιάτικη Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, βρέθηκε – όπως κάθε Μεγάλη Πέμπτη – ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ο οποίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της Μεγάλης Πέμπτης και τα γεγονότα που προβάλλει η Εκκλησία αυτή την ημέρα, τον ιερό Νιπτήρα, την παράδοση από τον Χριστό του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, την υπερφυά προσευχή του Χριστού στη Γεθσημανή και την προδοσία του Ιούδα.

Αναφέρθηκε στη Θεία Κοινωνία, που είναι κοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό, του ανθρώπου με τους συνανθρώπους του και του ανθρώπου με τον εαυτό του. Επίσης, αναφέρθηκε στον ιερό Νιπτήρα και την ταπείνωση και τη διακονία των συνανθρώπων μας, που μας διδάσκει ο Χριστός και πρέπει να διακατέχει τη ζωή μας.

Τέλος, εξέφρασε εγκάρδιες αναστάσιμες ευχές στην Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ξένη και στην αδελφή της Μονής μοναχή Ιερουσαλήμ, καθώς και στους πιστούς που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων