18/05/2023 18/05/2023 Στο 2ο Λύκειο Θηβών βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος. Με την ευκαιρία της ανακαίνισης του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, από το 2ο Λύκειο Θηβών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και την συμπλήρωση 55 χρόνων από τη θεμελίωσή του, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο,...
18 Μαΐου, 2023 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2023 - 15:53

Ο Μητροπολίτης Θηβών στο 2ο Λύκειο Θηβών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στο 2ο Λύκειο Θηβών

Στο 2ο Λύκειο Θηβών βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος. Με την ευκαιρία της ανακαίνισης του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, από το 2ο Λύκειο Θηβών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και την συμπλήρωση 55 χρόνων από τη θεμελίωσή του, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην αυλή του Σχολείου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμμετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Δημ. Κυριτσόπουλος, εκπρόσωποι του Δήμου Θηβαίων, που βοήθησε στην ανακαίνιση του Παρεκκλησίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για την αναστάσιμη περίοδο που διανύουμε και το μήνυμα της Εκκλησίας, που ακούγεται για σαράντα μέρες, το Χριστός Ανέστη. Αναφέρθηκε στα γεγονότα και τα πρόσωπα που προβάλει η Εκκλησία μας αυτές τις μέρες, το θαύμα του παραλυτικού, του τυφλού, τη συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα και τη μεταστροφή της, τις Μυροφόρες. Τόνισε ότι η Εκκλησία προσεύχεται για όλα τα παιδιά και για την ευόδωση των κόπων και των στόχων τους και ευχήθηκε στους μαθητές για τις επερχόμενες εξετάσεις υγεία, καλή δύναμη και πρόοδο στη ζωή τους, ώστε να κάνουν ένα καλύτερο και ομορφότερο κόσμο.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ευλογία σε όλους τους μαθητές εικονίτσες και στυλό και συνομίλησε μαζί τους. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το γραφείο του Συλλόγου Καθηγητών, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων