25/03/2024 25/03/2024 Την θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τίμησε χθες η ενορία του Φάρου Αυλίδος. Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος, Οικονόμος Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος, οι Οικονόμοι Δημήτριος Μωραΐτης, εφημέριος ιερού ναού Αναστάσεως του Χριστού – Αγίου Χριστοφόρου Βαθέως...
25 Μαρτίου, 2024 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2024 - 13:34

Ο Μητροπολίτης Θηβών στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Φάρου Αυλίδος για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Την θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τίμησε χθες η ενορία του Φάρου Αυλίδος. Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αυλίδος, Οικονόμος Κωνσταντίνος Κατσουλιέρης, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος, οι Οικονόμοι Δημήτριος Μωραΐτης, εφημέριος ιερού ναού Αναστάσεως του Χριστού – Αγίου Χριστοφόρου Βαθέως Αυλίδος, Διονύσιος Σούτζιος, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Δροσιάς Χαλκίδος, ο Πρεσβύτερος Άγγελος Κυριάκος, εφημέριος ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής Δηλεσίου, ο Οικονόμος Δανιήλ Πιζάρ, εφημέριος του ιερού ναού, και ο Διάκονος Ιερώνυμος Μανωλόπουλος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο του αναλύοντας απο το περιεχόμενο των ύμνων που απορέουν το νόημα και το περιεχόμενο της σημερινής θεομητορικής εορτής.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος τίμησε τον εφημέριο του ιερού ναού π. Δανιήλ για το ποιμαντικό έργο του στην ενορία του Φάρου Αυλίδος απονέμοντας του το οφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρου.

Ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος.

Την εορτή τίμησαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα ο Αντιδήμαρχος Αυλίδος κ. Ελευθέριος Λειβαδίτης ο συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Σταύρος Μακαρίου εκπρόσωποι της 204 ΜΓΑΠ Βαθέως Αυλίδος καθώς επίσης και πολλοί πιστοί απο την περιοχή της Αυλίδος.

Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο π. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την ποιμαντική παρουσία του στην τοπική εορτή.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θήβας κ. Στάμος Χαρίσης με τους ιεροψάλτες του ιερού ναού κ. Επαμεινώνδα Λύγκρο και Αγίου Νικολαου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων