23/01/2024 23/01/2024 Ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε, στις 21 Ιανουαρίου, τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Υψηλάντη, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο ενορίτισσας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, της θεραπείας των δέκα λεπρών. Αναφέρθηκε στην έχθρα που υπήρχε ανάμεσα στους Ισραηλίτες...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 16:44

Ο Μητροπολίτης Θηβών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Υψηλάντη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Υψηλάντη

Ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε, στις 21 Ιανουαρίου, τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Υψηλάντη, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο ενορίτισσας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, της θεραπείας των δέκα λεπρών.

Αναφέρθηκε στην έχθρα που υπήρχε ανάμεσα στους Ισραηλίτες και τους Σαμαρείτες, τονίζοντας ότι εκ των δέκα θεραπευθέντων υπό του Ιησού Χριστού μόνο ένας επέστρεψε ευχαριστώντας και δοξάζοντας τον Θεό και αυτός ήταν αλλοεθνής, Σαμαρείτης. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο του Ναού ευλόγησε τη βασιλόπιτα της ενορίας και ευχήθηκε στους ενορίτες καλή και ευλογημένη χρονιά.

Επίσης, το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, μετέβη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Εταιρείας «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ», στα Άσπρα Σπίτια, όπου ευλόγησε τη βασιλόπιτα του εργοστασίου και ευχήθηκε στον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, στα στελέχη και σε όλους τους εργαζομένους καλή και ευλογημένη χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων