27/02/2024 27/02/2024 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας  κ. Γεώργιος τέλεσε, στις 24 Φεβρουαρίου, την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννη Πρέντζα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών. Τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από ιερείς της επαρχίας. Ο χειροτονούμενος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ιερωσύνη έχοντας επίγνωση του βάρους που αναλαμβάνει, ενώ ευχαρίστησε...
27 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2024 - 14:11

Ο Μητροπολίτης Θηβών τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννη Πρέντζα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννη Πρέντζα

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας  κ. Γεώργιος τέλεσε, στις 24 Φεβρουαρίου, την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννη Πρέντζα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θηβών.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από ιερείς της επαρχίας. Ο χειροτονούμενος στο λόγο του αναφέρθηκε στην ιερωσύνη έχοντας επίγνωση του βάρους που αναλαμβάνει, ενώ ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη και εμπιστοσύνη και όλους όσοι του έχουν συμπαρασταθεί στη ζωή του.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον π. Ιωάννη αναφέρθηκε στη σημασία του μυστηρίου της ιερωσύνης και την διακονία του ιερέα στην Εκκλησία, όπως μας δίδαξε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο οποίος δεν ήλθε να διακονηθεί αλλά να διακονήσει τους ανθρώπους. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, του οποίου την ανάμνηση της Α΄και Β΄ εύρεσης της τιμίας κεφαλής Του τιμάει η Εκκλησία αυτή την ημέρα αυτή.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Αντώνιο Τσαρουχά και τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θήβας κ. Στάμο Χαρίση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων