09/07/2023 09/07/2023 Τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο επισκέφθηκε στο Επισκοπείο στη Λιβαδειά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Εφραίμ, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες εγκάρδια και φιλικά συνομίλησαν, στις 6 Ιουλίου, για την κατάσταση στη Συρία μετά τον φονικά σεισμό του Φεβρουαρίου και για τις προσπάθειες της...
09 Ιουλίου, 2023 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2023 - 11:05

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θηβών στο Επισκοπείο στη Λιβαδειά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θηβών στο Επισκοπείο στη Λιβαδειά

Τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο επισκέφθηκε στο Επισκοπείο στη Λιβαδειά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Εφραίμ, του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα.

Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες εγκάρδια και φιλικά συνομίλησαν, στις 6 Ιουλίου, για την κατάσταση στη Συρία μετά τον φονικά σεισμό του Φεβρουαρίου και για τις προσπάθειες της Τοπικής Εκκλησίας για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων Ναών και Μοναστηριών.

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου συνδέεται με την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας και μίλησε με θερμά λόγια για τις μακαριστές Γερόντισσες της Μονής Ανθούσα Μαντά και Χριστονύμφη Γαζή.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο κ. Εφραίμ να διαβιβάσει το σεβασμό και τις ευχές του στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. κ. Ιωάννη και του πρόσφερε μια εικόνα του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη και βιβλία τοπικής αγιολογίας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο επισκέφθηκε στο Επισκοπείο ο Υποστράτηγος του Όπλου των Διαβιβάσεων κ. Γεώργιος Γκιζάνης, ο οποίος επέδωσε στον Σεβασμιώτατο επίσημη πρόσκληση και το πρόγραμμα για τον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Παϊσίου, προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων, στη Σχολή Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι.

Επίσης, ο Υποστράτηγος πρόσφερε στον Σεβασμιώτατο μια εικόνα του Οσίου Παϊσίου. Ο Σεβασμιώτατος αποδέχθηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη συγκίνηση, αφού υπηρέτησε ως στρατιώτης στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου, ευχαρίστησε τον κ. Γκιζάνη και του πρόσφερε μια εικόνα του Οσίου Λουκά, το Ημερολόγιο της Μητροπόλεως και βιβλία τοπικής αγιολογίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων