21/02/2021 21/02/2021 Τη χειροτονία ενός νέου κληρικού τέλεσε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Διάκονο τον π. Νικόλαο Βαβάτσικο. Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Νικόλαος αναφέρθηκε στον πόθο της ιερωσύνης, που είχε από την παιδική του ηλικία, τονίζοντας ότι έχει συναίσθηση της...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 20:32

Ο πόθος της ιερωσύνης απο την παιδική ηλικία

Διαδώστε:
Ο πόθος της ιερωσύνης απο την παιδική ηλικία

Τη χειροτονία ενός νέου κληρικού τέλεσε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά. Ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε Διάκονο τον π. Νικόλαο Βαβάτσικο.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Νικόλαος αναφέρθηκε στον πόθο της ιερωσύνης, που είχε από την παιδική του ηλικία, τονίζοντας ότι έχει συναίσθηση της διακονίας που αναλαμβάνει, και ευχαρίστησε τους γονείς του, την πρεσβυτέρα του και όλους όσοι του έχουν σταθεί στη ζωή του, ενώ μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον Σεβασμιώτατο, τον οποίο ευχαρίστησε για την πατρική του αγάπη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέφερε ότι σήμερα προστίθεται ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα της αποστολικής διαδοχής και κάλεσε τον π. Νικόλαο να διακονεί την Εκκλησία με ταπείνωση και φόβο Θεού και να είναι πρώτος στη διακονία, όπως ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος, τον οποίο κάλεσε πρώτον ο Κύριος στο έργο της διακονίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Ανδίδων κυρού Χριστοφόρου (Ρακιντζάκη), ο οποίος έχει ταφεί στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά, όπου εκάρη μοναχός. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του μακαριστού π. Χριστοφόρου, τον οποίο με αγάπη και ευγνωμοσύνη τον θυμούνται όσοι τον γνώρισαν, αφού άφησε μνήμη αγαθού και ενάρετου Επισκόπου, καθώς και εκπαιδευτικού που υπηρέτησε την εκπαίδευση στην Ελλάδα και στον Καναδά.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων