20/09/2020 20/09/2020 Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας του, της συζύγου του Θεοπίστης και των υιών του Αγαπίου και Θεοπίστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας. Ο...
20 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2020 - 19:00

“Ο Σταυρός είναι το σημάδι της ελπίδας μας”

Διαδώστε:
“Ο Σταυρός είναι το σημάδι της ελπίδας μας”

Σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας του, της συζύγου του Θεοπίστης και των υιών του Αγαπίου και Θεοπίστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Τανάγρας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και τόνισε τη σημασία που έχει ο Σταυρός του Χριστού στη ζωή μας. “Ο Σταυρός είναι ο φύλαξ της Οικουμένης, και σήμερα”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, “μέσα από τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών που περνάει η χώρα μας αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, ο Σταυρός είναι το σημάδι της ελπίδας μας και το στήριγμά μας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων