18/09/2020 18/09/2020 Στον Εσπερινό για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, επ’ ονόματι των οποίων είναι αφιερωμένο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Άσπρων Σπιτιών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020. Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 16:35

«Οδηγός στη ζωή και στο μαρτύριο των Αγίων η Αγία Γραφή»

Διαδώστε:
«Οδηγός στη ζωή και στο μαρτύριο των Αγίων η Αγία Γραφή»

Στον Εσπερινό για την εορτή της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, επ’ ονόματι των οποίων είναι αφιερωμένο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Άσπρων Σπιτιών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά π. Σεραφείμ Παυλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Σταυρό του Κυρίου, ως πρότυπο των μαρτύρων, τονίζοντας ότι και εμείς στη ζωή μας θα πρέπει πάντα να έχουμε ως πρότυπο τον Σταυρό του Κυρίου.

Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του προς τους πιστούς ανέφερε ότι οδηγός στη ζωή και στο μαρτύριο των Αγίων ήταν τα λόγια της Αγίας Γραφής, και αναφέρθηκε στο νεαρό της ηλικίας των θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, που δεν δείλιασαν μπροστά στα βασανιστήρια και μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Χριστό. Και κάλεσε τους πιστούς να τηρούν όσα η Αγία Γραφή μας διδάσκει.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων