23/05/2024 24/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Μ. Κωνσταντίνο και το όραμά του με το Σταυρό αλλά και στην προσφορά του στην Εκκλησία...
23 Μαΐου, 2024 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2024 - 1:17

Οι εορτές των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίου Νικοδήμου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Οι εορτές των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίου Νικοδήμου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, με τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Μ. Κωνσταντίνο και το όραμά του με το Σταυρό αλλά και στην προσφορά του στην Εκκλησία με το Διάταγμα Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκείας και την σύγκληση της Α΄Οικουμενικής Συνόδου, καθώς και στην προσφορά της μητέρας του Αγίας Ελένης. Επίσης, ευχήθηκε στον Εφημέριο του Ναού π. Κωνσταντίνο Τσιώλη για την ονομαστική του εορτή και σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων της Μητροπόλεως «Ο Άγιος Βλάσιος» που εόρτασε τον Άγιο Νικόδημο τον νυκτερινό μαθητή, του οποίου η μνήμη τιμάται την Γ΄Κυριακή από του Πάσχα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στις Μυροφόρες γυναίκες και τον Άγιο Νικόδημο και ευχήθηκε στους εργαζομένους και τους τροφίμους του Θεραπευτηρίου που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων