03/06/2020 03/06/2020 Το πρόγραμμα των πανηγύρεων από το πρωί της εορτής της Πεντηκοστής έως και το απόγευμα της εορτής του Αγίου Πνεύματος ανακοίνωσε σήμερα η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος θα ιερουργήσει στον εόρτιο όρθρο, την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αλλά και τον εσπερινό της Γονυκλισίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαγίων. Ολόκληρο το...
03 Ιουνίου, 2020 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 15:44

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βαγίων

Διαδώστε:
Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Βαγίων

Το πρόγραμμα των πανηγύρεων από το πρωί της εορτής της Πεντηκοστής έως και το απόγευμα της εορτής του Αγίου Πνεύματος ανακοίνωσε σήμερα η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος θα ιερουργήσει στον εόρτιο όρθρο, την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αλλά και τον εσπερινό της Γονυκλισίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βαγίων.

Ολόκληρο το πρόγραμμα αναφέρεται αναλυτικά στην αφίσα:

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας Βαγίων είναι κτίσμα του 1884, θεμελιωμένος πάνω σε παλαιότερο Ομώνυμο Ναό, κτισμένο την περίοδο της τουρκοκρατίας. Είναι σταυροειδής με τρούλο με ωραιότατο τέμπλο και θαυμάσιες εικόνες του 19ου αιώνα.

Στον Ναό φυλάσσονται αξιόλογα Ιερά Σκεύη νεότερης κατασκευής, ενώ οι εικόνες του Τέμπλου, που βρίσκονται σε περίοπτη θέση, είναι έργα του 19ου αιώνα. Υπάρχει παλαιός Επιτάφιος, παλαιά Λειτουργικά Βιβλία, καθώς και ωραιότατα προσκυνητάρια των δυο Βοιωτών αγίων Οσίου Σεραφείμ και Οσίου Λουκά του εν Στειρίω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων