24/08/2020 24/08/2020 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την 23η Αυγούστου 2020 η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας επαρχίας που πανηγυρίζουν την ημέρα αυτή, στο αρχαιότερο σωζόμενο Θυσιαστήριο της Βοιωτίας την Παναγία Σκριπού, στις ιστορικές Μονές Ιερουσαλήμ και Μακαριωτίσσης, καθώς και στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Θηβών. Στον Ιερό...
24 Αυγούστου, 2020 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 15:53

Πανηγύρισε το αρχαιότερο σωζόμενο Θυσιαστήριο της Βοιωτίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το αρχαιότερο σωζόμενο Θυσιαστήριο της Βοιωτίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την 23η Αυγούστου 2020 η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής μας επαρχίας που πανηγυρίζουν την ημέρα αυτή, στο αρχαιότερο σωζόμενο Θυσιαστήριο της Βοιωτίας την Παναγία Σκριπού, στις ιστορικές Μονές Ιερουσαλήμ και Μακαριωτίσσης, καθώς και στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Θηβών.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκριπούς οι πιστοί προσήλθαν στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε την παραμονή της εορτής, Σάββατο 22 Αυγούστου, και ανήμερα στη Θεία Λειτουργία κλίνοντας γόνυ στην Σώτειρα Υπέρμαχον Στρατηγόν και Προστάτιδα της πόλεως Ορχομενού Υπεραγίαν Θεοτόκον. Το εσπέρας το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αλέξιος Σαμαρτζής, ενώ το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου.

Στο χιλιόχρονο Μοναστήρι της Ιερουσαλήμ στον Παρνασσό πολυάριθμοι πιστοί ανηφόρισαν για να προσκυνήσουν την Παναγιά την Οδηγήτρια, στον πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανός Πεπονάκης, καθώς και στη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 23 Αυγούστου κατά την οποία το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά π. Σεραφείμ Παυλίδης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Θηβών, με την συμμετοχή πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, η οποία αποτελεί το στήριγμα και τη βοήθεια όλων των χριστιανών, καθώς και στην εικόνα της Κοιμήσεώς Της τονίζοντας την απλότητα των εικόνων που μας ανάγουν στα σωτήρια γεγονότα της πίστεώς μας.

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης, στην οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πολλοί προσκυνητές. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και στη δύναμη του λόγου του Ευαγγελίου, τονίζοντας ότι ο λόγος του Κυρίου είναι αυτός που πρέπει να ακούμε και να ακολουθούμε στη ζωή μας.

Στους ανωτέρω Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια φέτος δεν έγινε περιφορά της εικόνας της Παναγίας, και τηρήθηκαν οι αποστάσεις μεταξύ των πιστών και τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων